Rode Ginseng (Panax)

Kenmerken:

  • Wortel
  • 100 gram
Houdbaarheidsdatum: 04-2020
Inhoud: 100 gram
  •  29,95
    1 stuk
     

Direct leverbaar!

Zet op verlanglijst

✔  Gratis verzending vanaf 35,-
✔  Voor 17.30 besteld, morgen in huis
✔  Veilig vooraf en achteraf betalen
✔  Gratis retourneren
✔  Klantwaardering: 9.6

Rode Ginseng is een van de oudste medicinale planten uit het verre Oosten. De wortel van Panax Ginseng (ook wel Chinese of Koreaanse Ginseng genoemd) worden op een speciale manier bereid, voor het maken van de rode Ginseng poeder. Deze traditionele methode wordt alleen gebruikt voor eerste klasse wortels. Het heeft daarom ook een andere en vele malen grotere geneeskrachtige werking. De stimulerende werking van rode ginseng is daarom ook vele malen groter dan van de andere soorten Ginseng.

Voor de bereiding van rode ginseng worden eerst de wortels van de panax ginseng gestoomd. Vervolgens worden de wortels ingedroogd tot 86% drogestof. Hierdoor worden de wortels hard en verkleuren deze tot een donkerbruine kleur. Het hoge drogestofgehalte beschermt de wortels tegen aantasting door bacteriën en schimmels. Na het drogen kunnen de wortels worden vermalen tot poeder of fijn worden gesneden.

Rode Ginseng wordt met voornamelijk door mannen gebruikt, maar is ook geschikt voor vrouwen. Rode Ginseng kan beter niet door kinderen of zwangere vrouwen worden gebruikt, of moeders die borstvoeding geven. Om de effectiviteit te behouden wordt het aangeraden om het te gebruiken als een tijdelijke kuur en niet langer dan 4 weken achtereen (dan minimaal 2 weken rust). Het lichaam raakt namelijk gewend aan de regelmatige inname. Rode Ginseng wordt beschreven als verwarmend, sterk stimulerend en drogend. De werking van Rode Ginseng is fel en regulerend.

Biologische certificering

Deze rode panax Ginseng heeft geen biologische certificering. Er zijn geen genetisch gemodificeerde organismen (GMO's) aanwezig en de wortels zijn niet bestraald.

Dit kruid is verpakt in millieuvriendelijke paper-bags.

Zoek verder naar:

Supplementen > Ginseng

Extra informatie

Voedingssupplement

Kruidenpreparaat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Waarschuwingen

Bewaren bij kamertemperatuur, afgesloten en uit het zonlicht. Buiten bereik van kinderen houden. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Dit product is geen vervanging van gevarieerde voeding.

Begin eventueel met een halve dosering, als dit goed gaat bouw je het op. Om de effectiviteit van ginseng te behouden is het aan te raden het kruid niet langer dan 4 weken achtereen te gebruiken. Las daarna een rustpauze in van ongeveer 2 weken.

Overmatig gebruik kan leiden tot hoofdpijn, en een overdosis kan leiden tot slapeloosheid, gespannen spieren en vocht vasthouden.

Zwangere vrouwen, mensen met nierproblemen of mensen die MAO-remmers nemen mogen geen gebruik maken van ginseng..

Zoals bij veel kruiden kan ook Ginseng reageren op medicatie. Raadpleeg daarom eerst je (natuurgeneeskundig)arts als je Ginseng wilt combineren met medicijnen.

Gebruik niet samen met andere stimulanten zoals caffeine.

Gebruiksaanwijzing

Aanbevolen gebruik

Als dagelijkse dosering wordt doorgaans ongeveer 1 gram (een kleine theelepel) voor een volwassene geadviseerd (of zoals aangegeven door je natuurgeneeskundig arts).

Het poeder kan worden opgelost in een (vruchten) drankje. Je kunt ook ginsengthee maken door een volle theelepel (ongeveer 3 gram) 5 tot 10 minuten in water te koken. Daarna filter je de ginseng met een zeefje eruit (of je laat het poeder bezinken) en het is klaar om te drinken.

Gebruik ginseng maximaal 1 maanden achter elkaar en neem dan een minimaal 2 weken rust rust (of gebruik de ginseng zoals aangegeven door je natuurgeneeskundig arts).

Ingrediënten

Ingrediënten

100% Rode Panax Ginseng wortel poeder.

Dit is een puur wortelpoeder (dus geen extract) en bevat de van nature aanwezige hoeveelheid ginsenosides. Deze concentratie wordt niet gestandaardiseerd of gemeten en kan dus per batch iets verschillen.

Allergenen Informatie

Dit product wordt verpakt in een fabriek waar sporen van allergenen aanwezig kunnen zijn. Zie onderstaande tabel voor meer informatie over de 14 allergenen:

Glutenbevattende granen Receptuurvrij
Schaaldieren Receptuurvrij
Eieren Receptuurvrij
Vis Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Soja Receptuurvrij
Melk Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Noten  Receptuurvrij
Selderij Receptuurvrij
Mosterd Receptuurvrij
Sesamzaad Receptuurvrij
Zwaveldioxide en sulfieten Receptuurvrij
Lupine Receptuurvrij
Weekdieren Receptuurvrij

(receptuurvrij = zit niet in de ingrediënten, kan wel sporen bevatten)

Biologisch

Nee

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Glutenvrij

Ja, maar kan sporen bevatten, zie allergeneninformatie

Inhoud

100 gram

Distributeur

Alfred Galke GmbH - Flecken Gittelde Am Bahnhof 1 37539 Bad Grund (DE)