Alles over supplementen voor Honden

Voedingssupplementen zijn belangrijk voor gezonde honden. Op deze pagina vind je alles over de voedingsupplementen, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat superfoods en supplementen voor je hond kunnen betekenen en of het een voordeel voor je hond kan zijn, dan wil je deze pagina lezen.

Supplementen voor honden

> 1 op 4 honden krijgt wat extra's voor de gezondheid.
> Er is veel kwaliteitsverschil tussen merken en producten.
> Supplementen voor honden zijn veilig, toch moeten baasjes voorzichtig zijn.

Het is belangrijk om een extraatje te geven wanneer:

  • je hond een operatie heeft gehad
  • je hond ziek is
  • je hond op leeftijd begint te raken
  • je hond allergisch is
  • je hond huidproblemen heeft
honden supplementen?

Verschillende supplementen voor verschillende toepassingen:

✔  Multivitaminen dragen bij aan een gezonde gevarieerde voeding

✔  Derma draagt bij aan een gezonde huid en vacht

✔  Synopet draagt bij aan de vitaliteit van de oudere hond

✔  Arthro draagt bij aan de gezondheid van de botten

✔  Arthro draagt bij aan de gezondheid van de gewrichten

✔  Probiotica draagt bij aan het herstel na ziekte

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl.

oude hond?

Na ziekte of operatie

Het kan gebeuren dat jouw hond ziek wordt of een operatie moet ondergaan. Na een operatie of ziekte is het heel belangrijk dat jouw hond weer snel aansterkt en een voedingssupplement kan daarbij helpen. Kies hiervoor een supplement met probiotica. Overleg wel eerst met de dierenarts. Soms kan het namelijk verstandig zijn om voor een operatie al te beginnen met een supplement.

Op leeftijd

Honden op oudere leeftijd kunnen wel een extraatje gebruiken. Bijvoorbeeld voor sterke botten en gewrichten, beter zicht en een mooie vacht. Ook voor een betere weerstand zijn er supplementen voor de oudere hond. De multivitaminen voor de oudere hond zijn speciaal uitgebalanceerd, waardoor ze geheel in de behoeften van jouw oude viervoeter voorzien.

Vloeistof in een capsule

Niet alle honden vinden het makkelijk om pillen te slikken of een vloeibaar supplement in te nemen. Daarom zijn er kauwbare capsules of holle hondenkoekjes. In de lege capsules kun je vloeistof of korreltjes stoppen en zo aan de hond geven.

Hij kan er op kauwen of het in een keer doorslikken, waarna de capsule oplost in de maag. Ook bestaan er holle hondenkoekjes waar je een tabletje in kunt stoppen. Deze lege capsules en holle koekjes zijn geschikt voor medicijnen en natuurlijk vitaminen en mineralen supplementen.

honden

5 tips om het juiste honden supplement voor je hond te kiezen

Kwaliteit van het voer

Wanneer jij de juiste brokken, blikvoeding of vers vlees wilt uitzoeken voor je hond, ben je al snel geneigd om naar de smaak te gaan kijken. Voor jouw hond maakt het eigenlijk niet heel veel uit welke smaak je kiest, want meestal lusten ze het wel. Het is veel belangrijker om eerst naar de kwaliteit van het eten te kijken. De voeding moet de juiste voedingsstoffen voor je hond bevatten en het moet goed verteerbaar zijn.

De meeste voeding bevat echter niet alles wat een hond nodig heeft en kan een goed supplement uitkomst bieden.

Leeftijd van je hond

Het is goed om op de leeftijd van je hond te letten en voer te kiezen dat daarbij hoort. Je hebt brokken voor puppy’s, jonge honden, volwassen honden, maar bijvoorbeeld ook voor senior honden. Een oudere hond heeft namelijk meer behoefte aan goed verteerbare eiwitten, meer vezels en minder calorieën. Een puppy moet nog groeien en heeft veel meer energie nodig dan een oudere hond. Ook is het voer van je puppy aangepast aan het gebit. Het is daarom van belang dat jij jouw hond de voeding geeft die bij de leeftijdsfase van je hond past.

Let op E-nummers

Er zijn ook een aantal dingen die niet in het voer van je hond horen. Sommige e-nummers zijn op langere termijn minder goed voor de gezondheid van je hond. Een hond is namelijk niet geschikt om de e-nummers te verwerken. E-nummers worden aan de voeding toegevoegd om de eigenschappen te verbeteren. Voorbeelden van verschillende e-nummers zijn; kleurstoffen, smaakversterkers en conserveermiddelen.

Het belangrijkste ingrediënt in de voeding

Meestal staat het ingrediënt waar het meeste van in de hondenvoeding zit bovenaan het lijstje. Het is dus belangrijk om goed te kijken welk ingrediënt er als eerste vermeld staat. Zo weet jij wat je jouw hond geeft. Wanneer je bijvoorbeeld graag brokken met meer vlees aan je hond wilt geven, kan het maar zo zijn dat je jouw hond brokken geeft met veel granen.

Heeft jouw hond last van ongemakken?

Wanneer jouw hond veel jeuk heeft en zichzelf vaak krabt of likt, kan het zijn dat hij last heeft van een allergie. Dit kan een voedselallergie zijn waarbij het belangrijk is om hier goed op te letten in de keuze van de juiste hondenvoeding. Samen met de dierenarts kun je vaststellen dat het daadwerkelijk om een voedselallergie gaat en hier rekening mee houden in je keuze voor het voer. Er zijn genoeg soorten hondenvoer die hierbij kunnen helpen en waarmee je de klachten van je hond aanzienlijk kunt verbeteren.

Meest gestelde vragen over hondensupplementen:

Zijn menselijke vitaminen en supplementen veilig voor honden?

Voordat je je eigen supplementen gaat delen met je hond of supplementen koopt bij een menselijke apotheek, zorg er dan voor dat ze veilig zijn! Hoewel honden veel van dezelfde vitaminen en mineralen nodig hebben als mensen nodig hebben, kunnen de soorten en hoeveelheden sterk variëren. Menselijke producten kunnen inactieve ingrediënten bevatten die ongezond of zelfs toxisch zijn voor honden.

Bevat de normale diervoeding niet voldoende voedingsstoffen?

De meeste diervoeding bevat vitamines en mineralen, maar dan in hele kleine hoeveelheden. Het bereiden van diervoeding gebeurt echter op hoge temperaturen, omdat vlees en granen voor honden en katten moeilijk verteerbaar is. Bij de bereiding worden de vitamines en mineralen vernietigd. Ook na opening van de verpakking wordt het voer soms voor langere tijd blootgesteld aan de lucht, wat ten koste gaat van de kwaliteit van de voedingsstoffen.

Mag ik de producten voor honden ook geven als mijn hond drachtig is?

De multivitamine producten bevatten juist voedingsstoffen die heel belangrijk zijn voor een drachtige hond als de foetus.

Wat zijn de ervaringen met supplementen voor honden?

Veel baasjes geven supplementen aan hun honden en zijn er zeer positief over. Je kunt op elke desbetreffende productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline