Groene rooibos

* Verplichte velden

* Verplichte velden

Ervaar de subtiele complexiteit van deze groene rooibos thee. Het naaldvormige blaadje, ongeoxideerd en licht moutig, biedt een delicate smaakbeleving. Deze biologische thee is van nature tanninearm en cafeïnevrij, wat zorgt voor een zachte, toegankelijke drank die op elk moment van de dag genoten kan worden.

Het licht moutige karakter van deze groene rooibos thee roept beelden op van versgebakken brood en zachte granen, een aroma dat uitnodigt tot rust en contemplatie. De natuurlijke geur nodigt uit tot een moment van rust, een moment om te genieten van de schoonheid van eenvoud.

De smaak van deze groene rooibos is zacht, met subtiele noten van mout die de smaakpapillen prikkelen zonder te overheersen. Het is een thee die de aandacht vraagt, maar tegelijkertijd een zachte en uitnodigende smaak heeft. De tanninearme aard van deze groene rooibos zorgt voor een gladde, bijna romige textuur, terwijl het feit dat het cafeïnevrij is, het een perfecte keuze maakt voor een rustgevende, rustige theetijd.

Kenmerken:

  • Subtiele complexiteit
  • Delicate smaakbeleving
  • Zacht en toegankelijk
  • Rustgevende groene rooibos
1 stuk:  € 33,95
-
+
Zet op verlanglijst
Beschrijving

De Theefabriek Groene rooibos

Toepassing & Gebruik

Gebruiksaanwijzing

Benodigdheden

  • Losse rooibos thee
  • Waterkoker of theepot
  • Waterfilter (optioneel)
  • Theezeefje of theeklem
  • Kopje of mok

Stap 1: Water Kwaliteit

Zoals bij elke thee, is de kwaliteit van het water van invloed op de smaak van de rooibosthee. Gebruik vers, koud water. Als je kraanwater een sterke smaak heeft, kun je overwegen om gefilterd of bronwater te gebruiken.

Stap 2: Verwarm het Water

Verwarm het water tot het het kookpunt bereikt, ongeveer 100 graden Celsius. Rooibos thee wordt doorgaans gebrouwen met kokend water om zijn rijke en volle smaken te extraheren.

Stap 3: Voorbereiden van de Thee

Voeg ongeveer een theelepel losse rooibosthee toe aan een theezeefje of theeklem. De algemene richtlijn is om per 250 ml water, 2 gram (ongeveer een theelepel) thee te gebruiken. Je kunt deze hoeveelheid aanpassen naar smaak.

Stap 4: Laat de Thee Trekken

Plaats het theezeefje of de theeklem in je kopje of mok. Giet het kokende water eroverheen. Laat de thee ongeveer 5-7 minuten trekken. Rooibosthee heeft een langere trektijd nodig dan de meeste andere theesoorten om zijn volle, zoete en nootachtige smaak te ontwikkelen.

Stap 5: Geniet van Je Thee

Verwijder het theezeefje of de theeklem en geniet van je heerlijke kopje rooibosthee. Rooibosthee is van nature zoet en heeft een volle, aardse smaak. Het kan puur worden genoten, maar is ook heerlijk met een beetje melk en honing.

Opmerking: Hoewel rooibosthee vaak sterker wordt naarmate het langer trekt, wordt het niet bitter zoals sommige andere theesoorten. Voel je vrij om met de trektijd te experimenteren om je perfecte kopje te vinden.

Geniet van je theetijd!

Geschikt voor kinderen

Nee, volgens onze informatie is er niet genoeg wetenschappelijk onderzoek gedaan om het zonder meer aan kinderen te verstrekken. Dit houdt niet noodzakelijkerwijs in dat het product gevaarlijk is, maar het is niet specifiek ontworpen voor kinderen.

Bewaring

Afgesloten, droog, donker, koel (15 tot 20 graden). Buiten het bereik van kinderen houden.

Ingrediënten

Voedingssupplement

Theepreparaat

Ingrediënten

groene rooibos* (*biologisch)

Allergenen

Allergenen
Gluten Nee
Schaaldieren Nee
Eieren Nee
Vis Nee
Pinda Nee
Soja Nee
Melk (inclusief lactose) Nee
Noten Nee
Zoetstoffen Nee
Cafeïne Nee
Gist Nee
Lupine Nee
Mais Nee
Allergenen
Mosterd Nee
Rijst Nee
Selderij Nee
Sesamzaad Nee
Weekdieren Nee
Zwaveldioxide en Sulfiet Nee
Geschikt voor vegetariërs Ja
Geschikt voor veganisten Ja
Synthetische kleurstoffen Nee
Synthetische smaakstoffen Nee
Conserveermiddelen Nee
GMO Nee

Biologisch keurmerk

Dit product heeft geen biologisch keurmerk

Ervaringen & Reviews