Zelf een chocolade letter maken: super makkelijk

chocolade-letter-zelf-makenHet heerlijke avondje is er al bijna! Chocoladeletters zijn al een tijdje in overvloed verkrijgbaar. De meesten met heel veel suiker of andere toevoegingen. Maar ze zijn zo lekker... Gelukkig is het helemaal niet nodig die 'extraatjes'. We willen daarom een recept delen om zelf aan de slag te gaan. Je hebt dan ook zelf in de hand wat erin gaat. En het is helemaal niet moeilijk (maar wel heel leuk natuurlijk)! Laat dat heerlijke avondje maar komen, wij zijn er klaar voor.

Benodigdheden (voor 1 flinke chocoladeletter)

-100 gram cacaopasta
-100 gram cacaoboter
-90 gram kokosbloesemsuiker (of je favoriete suikervervanger)
-20 gram gojibessen (optioneel)
-Handje vol amandelen of ander lekkers om je chocoladeletter feestelijker mee te maken (optioneel)

Bereidingswijze

1. Verwarm de cacaopasta en de cacaoboter in een pannetje tot het vloeibaar is.
2. Voeg daarna de suiker en de gojibessen toe. Proef of je het beslag zoet genoeg vindt.
Je kunt naar eigen smaak meer of minder suiker gebruiken, of natuurlijk een suikervervanger voor een gezondere versie.
3. Wanneer alles gemengd is, haal je het pannetje van het vuur en laat je het mengsel afkoelen.
4. Stop het dan in de koelkast en wacht ongeveer anderhalf uur.
5. Kijk of het mengsel dikker begint te worden. Als het mengsel dik genoeg is, leg het dan in de vorm van de gewenste letter

Klaar!

Chocolade-letter-zelf-gemaakt