Lekker recept voor de koudere dagen met collageen erin. Dat is nog eens makkelijk aan je dagelijkse portie collageen komen! Je kunt dit recept ook eerder maken en pas later opeten.

Ingrediënten voor 6-8 porties

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 stengels bleekselderij, in partjes gesneden
  • Halve ui, fijn gesneden
  • 1 appel, in blokjes
  • 950 ml water
  • 80 gram Collageen Hydrolysaat
  • 2 eetlepels kipkruiden (of andere kruiden voor gevogelte)
  • 380 gram wilde rijst (mix)
  • 60 gram gedroogde cranberry’s
  • 60 gram pompoenpitten, kort geroosterd in droge koekenpan
  • 12,5 gram verse peterselie, fijn gesneden
  • Snuf zout

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Wanneer de pan warm is bak je de bleekselderij, ui en appel circa 5-6 minuten. Doe dit in een schaal en houd apart.
  2. Mix het water, de collageen en de kipkruiden in een kom. Giet dit in een pan met de rijst en breng aan de kook. Draai dan het vuur zacht en laat de rijst voor 30-40 minuten (of zoals aangegeven op de verpakking van de rijst) sudderen met een deksel op de pan. Dit doe je tot de rijst al het water heeft opgenomen.
  3. Haal de rijst van het vuur en roer het nog even door met een vork. Doe vervolgens de cranberry’s, pompoenpitten en de peterselie erbij. Roer dit zachtjes door de rijst. Voeg naar smaak zout toe aan het gerecht. Serveer direct.
    1. Tip: Wanneer je dit gerecht later pas wil opeten, kun je het alvast maken en later opwarmen. Doe daarvoor het gerecht in een in een ovenschaal en laat tot kamertemperatuur afkoelen. Bewaar (maximaal 3 dagen) in de koelkast. Wanneer je het gerecht wil eten, dek je het af met aluminiumfolie en zet je het voor 20 minuten in de oven op 180 graden.