3 redenen waarom moringa een echte superfood is

moringa-boom-bloesem-trim2

Moringa is ongekend populair

Moringa bestaat al jaren, maar ineens werd het de kurkuma van 2018. Kurkuma domineerde de pagina's op het internet het afgelopen jaar, dit jaar is dat moringa. Waarom is iedereen zo enthousiast over deze superfood?

Moringa is een superfood met een extreem hoge voedingswaarde. Moringa bevat meer dan 92 voedingsstoffen. Het is een super goede bron voor eiwitten, vitaminen en mineralen. Heb je slechte voedingsgewoonten? Ben je op leeftijd (eet je daardoor minder) en heb je moeite om op gewicht te blijven? Dan moet je zeker moringa eens proberen.
Wij noemen hieronder al drie super redenen om ook te houden van moringa. Laat ons vooral ook jouw redenen weten!

1. Moringa strijdt tegen ondervoeding

Mavis Mathaba vecht begon in 2009 een gevecht tegen ondervoeding in Afrika, haar geboorte land. Hier gebruikt ze de ‘wonderboom’ moringa voor. In het dorp Tooseng in Limpopo (Zuid-Afrika) zette ze een moringa plantage op. Ze droogt de bladeren van de boom om ze vervolgens te malen. De poeder heeft ze al over honderden maaltijden van ondervoedde kinderen gestrooid.

Moringa is zeer voedzaam. Een moringablad bevat genoeg voedingsstoffen voor een hele dag, daarom gaf dit direct positief resultaat. Inmiddels zijn er al vele andere projecten opgezet met morgina om ondervoeding te bestrijden. Het aller mooiste is dat dit gewoon kan in Afrika (of andere landen) zelf. De moringa boom heeft namelijk weinig water nodig en kan dus prima groeien in droge gebieden.

Bekijk hier de video waarin Mavis Mathaba haar verhaal vertelt

The Hunger Project

Wil je dit soort projecten graag steunen? Neem dan vooral eens een kijkje bij The Hunger Project.
The Hunger Project zet zich in voor een duurzaam einde van chronische honger. Zij ondersteunen hulpbehoefende mensen. Ze zorgen ervoor dat deze mensen op eigen kracht verder kunnen. Bijvoorbeeld door het stimuleren van ondernemerschap. The Hunger Project is actief in de volgende twaalf landen: Benin, Bangladesh, Burkina Faso, Ethiopië, Ghana, India, Malawi, Mexico, Mozambique, Oeganda, Peru en Senegal.

2. Moringa is mileuvriendelijk

De moringaboom groeit het beste in droge, zanderige gebieden. Oorspronkelijk komt moringa uit Noord-India. De boom kan tegen een stootje en gaat niet dood door droogte of door een slechte bodem. Het kan op plekken groeien waar andere planten niet kunnen groeien. Je hebt snel een volwassen moringaboom. De boom groeit mega snel en wordt al drie meter hoog in een jaar tijd. Door deze fantastische eigenschappen draagt moringa bij in het bestrijden van ontbossing.

3. Moringa heeft heel veel toepassingen

Moringa is een heel fijn product om te gebruiken, omdat het van een natuurlijk bron komt.
Daarnaast is moringa mogelijk de bruikbaarste boom ter wereld, elk deel ervan kan gebruikt worden. Is het niet voor voedsel, dan wel voor andere toepassingen (bio-brandstof bijvoorbeeld).

Je ziet moringa ook steeds meer in beautyproducten voorkomen. Moringa ondersteunt het herstellend vermogen van je huid, het is natuurlijk en dat vinden we fijn! Moringa olie is bijvoorbeeld een verwennerij voor je huid en tevens is het goed voor je haar.

Wil je meer weten over moringa? Lees alles over moringa op onze moringa-categoriepagina .