Supergreens avocado toast met gerstegras

gerstegras avocado toastDe avocado hype is alleen maar aan het groeien in de afgelopen jaren en dat lijkt maar niet over te waaien. Vinden wij helemaal niet erg!
De rijke, romige, fluweelzachte textuur en de milde smaak maken het een veelzijdige vrucht. Je kunt het aan zowel hartige als zoete gerechten toevoegen.
Van eenvoudige guacamole tot avocado-chocoladetaart, er blijven steeds meer gerechten bijkomen.

Avocado's zijn een grote bron van enkelvoudig onverzadigd vet, dit verlaagd het zogenoemde 'slechte' cholesterol met lage dichtheid (LDL).
Avocado's zijn ook een bron van vitamine E.

Je kunt meer lezen over cholesterol in de blog: Te hoog cholesterol? Dit kan je helpen om op een natuurlijke manier je cholesterol te verlagen.

Avocado op toast is populair er bestaat zelfs een hashtag (#avocadotoast) voor. Aan ons recept voor avocado toast zijn extra voedingsstoffen toegevoegd waardoor je 's morgens nog beter je dag begint. Zo hebben we gerstegras toegevoegd. Gerstegras heeft talloze gezondheidsvoordelen. Je kunt alles over dit product lezen op onze gerstegras pagina.

Benodigdheden

- Een halve rijpe avocado
- Een theelepel (3-6 gram) gerstegras poeder
- 20 gram feta kaas (Albert Heijn heeft nu ook een vegan versie te koop)
- Een eetlepel verse citroensap
- 1 teen knoflook
- Scheutje olie (om in te bakken)
- Zout & peper
- 3 grote champignons (of paddenstoel naar keuze)
- Brood naar keuze, op de foto is een ciabatta broodje te zien
- Granaatappelpitjes (voor garnering)

Bereidingswijze

1. Maak avocado puree door de avocado, feta, gerstegras en citroensap kort te mixen in een keukenmachine of met een staafmixer.
Je zou dit ook met de hand kunnen doen, maar dan duurt het iets langer.
2. Breng op smaak met wat zout en peper.
3. Plet het knoflookteentje fijn en snij de champignons in plakjes.
4. Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak de champignons met de knoflook op middelhoog vuur goudbruin.
5. Rooster het brood en verdeel de avocadopuree erover
6. Garneer het brood met de gebakken paddenstoelen en wat granaatappelpitjes, eventueel met nog wat peper & zout

Eetsmakelijk!

Recept van Rainforestfoods