Capsules, tabletten of toch poeder

"Wat is het verschil tussen capsules, tabletten en poeder?"

Superfood poeder supplementen kun je in drie vormen krijgen: capsules, tabletten en poeder.

superfood capsules tabletten poeder

Superfood capsules

Een voordeel van capsules is dat ze een uitstekende bescherming bieden voor de  zuurstofgevoelige ingrediënten. Capsules zijn daarom langer houdbaar dan hun tablet en poeder varianten.

Een voordeel van Rainforest Foods is dat hun capsules niet van dierlijk materiaal zijn gemaakt en dus ook door vegetariërs en veganisten gebruikt kunnen worden. Een uitgebreide beschrijving over certificering en productie van de capsules van superfoodsonline.nl staat op de capsules pagina.

Ten opzichte van tabletten wordt de inhoud van de capsules sneller  opgenomen door je lichaam (binnen 30 minuten).

Zelf capsules maken

Je kunt ook zelf je eigen capsules met kruiden, kruidenmixen en zelfs oliën. Erg handig als je een kruid bijvoorbeeld niet lekker vind smaken, bovendien is het veel voordeliger dan kant en klare capsules te kopen. Ook ben je er zeker van dat in je eigen capsules geen vulstoffen of bindmiddelen zijn gebruikt.

Onze capsule makers zijn verkrijgbaar in verschillende capsule-maten. Maat 00 is de grootste capsule maat (voor ongeveer 650 mg poeder), maat 0 heeft capsules die ongeveer 500 mg poeder kunnen bevatten en maat 1 ongeveer 400 mg. Deze machine is geschikt voor capsules in maat 0. Voor andere maten kun je eens kijken op de capsule machine pagina.

Het apparaat werkt heel simpel, met een beetje oefening heb je binnen 2 minuten al 24 capsules gemaakt.

De vegetarische capsules bevatten enkel plantaardige cellulose (ookwel HPMC genoemd) en gezuiverd water. Deze capsules zijn 100% natuurlijk en bevatten geen conserveringsmiddelen, gelatine, tarwe, dierlijke bijproducten of zetmeel. De vegetarische capsules zijn gemaakt van zuivere cellulose afkomstig van den of populier.

We hebben de capsules ook met gelatine en in groot verpakkingen, kijk hiervoor eens op de lege capsule pagina.

Superfood tabletten

Bij tabletten varieert de tijd dat de voedingsstoffen beschikbaar zijn in je lichaam nogal, omdat dit afhankelijk is van de samenstelling en hoe stevig de tabletten zijn samengeperst. De opname van voedingsstoffen is in ieder geval langzamer dan poeder en capsules.

Aangezien Rainforest Foods geen vulstoffen en bindmiddelen gebruikt in tabletten, is het vaak erg moeilijk om superfood poeders tot tabletten te maken zonder dat ze erg traag worden opgenomen door je lichaam. Daarom is niet van elk superfood een tablet te verkrijgen zonder bindmiddelen.

Tabletten zijn (als ze zonder vulstoffen en bindmiddelen te verkrijgen zijn) een mooi compromis tussen het gemak van capsules en de lagere kosten van poeder.

Een beschrijving over certificering en productie van de tabletten bij superfoodsonline.nl staat op de tabletten pagina.

Superfood poeder

Als je geen problemen hebt met het zelf maken van smoothies en de smaak van de superfoods die je wilt gebruiken, dan is poeder een goede keuze. Poeder is het goedkoopste en wordt het snelste opgenomen door je lichaam.

Heb je geen tijd of geen zin om superfood smoothies te maken, dan bieden capsules en tabletten een uitkomst.

Conclusie

Superfood in poedervorm is de goedkoopste optie.  Kant en klare capsules en tabletten werken ook goed, maar je betaalt wel voor het gemak.  Je kunt ook zelf je eigen capsules maken.  Dit is erg handig als je een kruid bijvoorbeeld niet lekker vind smaken, bovendien is dit veel voordeliger dan kant en klare capsules.

Als je vragen of opmerkingen hebt, dan kun je ons  altijd een e-mailtje sturen.