Superfood capsules van Superfoods online

Waar zijn de superfood capsules van gemaakt?

De capsules zijn plantaardig en gemaakt van een stof genaamd HPMC, wat staat voor hydroxpropyl methylcellulose (vaak afgekort tot hypromellose).

HPMC is een op planten gebaseerd cellulose materiaal dat is goedgekeurd voor vegetarisch en veganistisch gebruik door de Vegetarian Society. HMPC is ook Halal en Kosher is gecertificeerd. Tenslotte is HPMC biologisch neutraal en het enige andere ingrediënt in de capsules is water.

Capsules versus tabletten versus poeder

Klik op de capsules, tabletten of toch poeder pagina voor een uitgebreide beschrijving.

Zijn de capsules geschikt voor vegetariërs?

De capsules zijn gemaakt van HMPC dat geen dierlijk materiaal bevat (in tegenstelling tot gelatine capsules). Capsules van superfoodsonline zijn daarom geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten.

Zijn de capsules gecertificeerd als GMO vrij?

Rainforest Foods capsules zijn gecertificeerd door de Soil Association als GMO vrij en geschikt voor gebruik in biologische producten.

Hoe worden de capsules gemaakt?

Het poeder wordt in capsules gezet in het Verenigd Koninkrijk door een toonaangevende farmaceutische fabrikant die geregistreerd als GMP (Good Marketing Practice).

GMP registratie vereist strenge controle door de MHRA (Medicine and Healthcare Products Regulatory Agency), een overheidsinstelling die verantwoordelijk voor het garanderen dat dat geneesmiddelen en medische apparatuur goed werken. Regelmatige GMP controles dwingen optimale kwaliteitsnormen af bij het proces waarbij de superfoods in capsules worden gedaan.