Popcorn, heerlijk voor als je weer aan avondje aan het Netflixen bent op de bank of gewoon als late night snack. Popcorn is een hele fijne gezonde snack. Wanneer je popcorn zelf maakt kun je het makkelijk omtoveren tot iets bijzonders. Heb je al eens gedacht aan het toevoegen van spirulina?

Benodigdheden

  • Pofmais/ gedroogde mais (circa 60 gram)
  • Kokosolie (circa 3 eetlepels)
  • 2 Eetlepels spirulina poeder (15 gram)
  • Zout en peper

Popcorn maken is zo gepiept, het vergt zo'n tien minuutjes van je tijd.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de kokosolie in een pan (kies een wat hogere pan met passende deksel). Test of de olie heet genoeg is door 3-4 maiskorrel in de pan te doen. Wanneer de mais poft, dan is de olie heet genoeg (het poft bij 200°C).
  2. Voeg dan alle maiskorrels toe en doe direct een deksel op de pan. De volume neemt enorm toe, dus een laagje mais op de bodem van de pan is voldoende. Neem de pan 20 seconden van het vuur en plaats daarna weer terug op het vuur.
  3. Wanneer je de mais hoort poffen kun je het vuur wat lager zetten. Schud regelmatig de pan, zodat de popcorn niet aanbrandt aan de onderkant. Laat ten alle tijde de deksel op de pan. Wanneer het poffen ophoudt doe je het vuur uit en laat je de deksel nog ven twee minuutjes op de pan. De laatste korrels poffen dan ook nog mee.
  4. Schep de warme popcorn in een schaal of kom en breng op smaak met zout, peper en de spirulina poeder.

Eet smakelijk!