Zomerse Superfood Smoothie met Mango, Banaan en Incabessen

Hier staat het recept voor een zomerse superfood smoothie met mango, banaan, banaanpoeder en incabessen. Deze gezonde en lekkere shake is binnen een paar minuten klaar.

Mango-Banaan-Incabessen-Smoothie

Als je extra informatie zoekt of opmerkingen hebt, dan kun je me altijd een e-mailtje sturen.

Snel

Voor mijn smoothies koop ik de mango stukjes ingevroren uit de supermarkt. Hierdoor zijn de ingrediënten altijd beschikbaar en kunnen zo de blender in.

Lekker

Bananen koop ik vers en zodra ze rijp zijn, gebruik ik ze of snijd ik ze in plakjes en die vervolgens invries.

Wat water betreft heb ik de voorkeur voor osmose water, dat een zachtere smaak heeft dan leidingwater en heel zuiver is. Maar je kunt natuurlijk ook bronwater of leidingwater gebruiken.

Gezond

De voedingswaarde van inca bessen is enorm hoog. Ze bevatten vitamine A, C, B1, B2, B6 en zelfs B12. Inca bessen zijn dus perfect om op een lekkere manier om aan je dagelijkse vitamines te komen. Ook bestaan inca bessen voor ongeveer 16% uit plantaardige eiwitten, een van de hoogste gehaltes die je in fruit kunt aantreffen.

Inca bessen bevatten ook veel bioflavonoiden (ook wel vitamine P genoemd). Vitamine P heeft een katalyserend effect op de werking van vitamine C, dit houdt in dat bioflavonoiden de werking en opname van vitamine C versterken.

Rode banaan heeft de hoogste beta-caroteen gehalte van alle bananen. Een prettige eigenschap van alle bananen is dat ze potassium bevatten.

Recept 4 glazen Mango, Banaan, Incabessen Smoothie

  • 2 glazen water
  • 1 handvol (ongeveer 25 gram) inca bessen.
    De bessen doe ik altijd eerst in de blender met water zodat ze alvast goed in stukjes worden gesneden
  • 250 gram bevroren mango stukjes
  • 2 rijpe bananen
  • 1 eetlepel banaan poeder
    De banaanpoeder geeft de smoothie een meer exotische smaak.