Rode gist rijst, een supplement dat vaak gebruikt wordt voor een gezond cholesterol. Waarom gebruiken we het nou juist daarvoor? Hoe zit het precies met rode gist rijst en wat is Monacoline K?

Wat is rode gist rijst?

Heb je nog nooit van rode gist rijst gehoord? Wanneer je wel eens babi pangang of peking eend hebt afgehaald is de kans groot dat je het al eens gegeten hebt. Rode gist rijst wordt namelijk veel gebruikt in de Aziatische keuken om gerechten en dranken op een natuurlijke wijze mooi rood te kleuren. Je vindt het bijvoorbeeld ook terug in gefermenteerde tofu ,rode rijst azijn en die heerlijke Chinese gebakjes.

Rode gist rijst is gefermenteerde witte rijst. Wanneer je witte rijst fermenteert met de gist Monascus Purpureu krijgt de rijst een donkerrode kleur. Dit eindproduct noemen we rode gist rijst. Deze techniek om rode gist rijst te krijgen is circa drie eeuwen voor Christus ontdekt in Zuidoost China. Rijst met rood velletje wordt soms ook rode gist rijst genoemd, maar wij bedoelen echt de traditionele gefermenteerde rode gist rijst.

Wat is Monacoline K?

Tijdens het (100% natuurlijke) fermentatieproces van rode gist rijst wordt de stof Monacoline K (lovastatine) gevormd. Dit is de meest interessante stof in rode gist rijst. Monacoline K is een natuurlijke statine. Een goed alternatief voor mensen die geen synthetische statines willen innemen.

Hoe zit het met statines?

Statines zijn een groep stoffen die het enzym H M G- C o A- reductase in je lijf blokkeren. Statines worden vaak voorgeschreven om cholesterol te verlagen, natuurlijk samen met het advies om gezond te leven. Statines zijn er in synthetische vorm en er zijn een aantal die ontstaan bij een fermentatie proces van schimmels. Lovastatine (monacoline in rode gist rijst) komt van nature ook voor in oesterzwammen.

Wat kan een rode gist rijst supplement doen voor mij?

De Monacoline K en plantensterolen uit rode gist rijst dragen bij aan de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte in je bloed. Hiervoor moet de dagdosering van je rode gist rijst supplement tenminste 10 milligram Moncaline K bevatten. Wanneer je benieuwd bent naar welke rode gist rijst supplementen wij verkopen dan kun je hier een kijkje nemen: Rode Gist Rijst.