Wanneer je aan Nederland denkt, dan denk je al snel je pannenkoeken. En heerlijk dat ze zijn! Wendy had zo'n avond waarin de kinderen graag pannenkoeken wilden eten. Vooruit! Alleen waren er geen eieren in huis. Zij verving de eieren met proteïne poeder en dat viel in de smaak. Daarom delen wij dit recept ook met jou: simpel en ook nog vegan als je wenst.

Ingrediënten voor circa 10 pannenkoeken

  • 250 gram bloem/meel*
  • 2 schepjes Proteine poeder vanille vegan
  • 600 ml (plantaardige) melk
  • snufje zout
  • olie of boter om in te bakken

* Wanneer je pannenkoeken maakt kun je kant-en-klaar pannenkoekenmeel uit de winkel kopen, zelf maken is ook super makkelijk. Officieel gebruik je voor pannenkoeken boekweitmeel en tarwemeel in gelijke verhoudingen, maar je kunt bloem of meel naar keuze gebruiken.

Bereidingswijze

  1. Zeef de meel/bloem en doe het in een grote kom. Doe daarna de proteïne en een snuf zout erbij.
  2. Voeg de melk toe en mix tot een de klontjes eruit zijn. Het beslag hoort vloeibaar te zijn.
  3. Doe een scheutje olie of klontje boter in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Schep dan met een soeplepel wat beslag in de pan en draai snel nog rond met de pan zodat de bodem van de pan bedekt wordt. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur, wanneer de bovenkant droog is en de onderkant lichtbruin kun je de pannenkoek omdraaien (het mooiste is natuurlijk om hem te werpen en weer opvangen). Bak de andere kant totdat het ook lichtbruin is en bak verder tot je beslag op is.
    1. Tip: Je kunt een pan met water aan de kook brengen en daar een warmtevast bord opleggen. Als het water kookt dan draai je het vuur zacht. Wanneer je een pannenkoek klaar hebt leg je het op dit bord (die op de pan ligt). Zo blijven ze warm totdat je ze allemaal gebakken hebt. Heerlijk om te serveren met een beetje yacon stroop.