Smoothie met Mango, Banaan, Maca en Choco

Hier staat het recept voor de superfood smoothie met mango, banaan, maca en choco en chlorofylrijke supplementen. Deze lekkere en extreem voedzame shake is binnen een paar minuten klaar.

 

superfood smoothie groen maca cacao

Als je extra informatie zoekt of opmerkingen hebt, dan kun je ons  altijd een emailtje sturen.

Snel

Voor mijn smoothies koop ik de basisingrediënten bevroren bij de supermarkt, zoals blauwe bessen, mango stukjes en spinazie. Hierdoor zijn de ingrediënten altijd beschikbaar en kunnen ze ‘s ochtends direct de blender in. Persoonlijk vind ik de superfood smoothies veel lekkerder als ze koel zijn.

Lekker

Bananen koop ik vers en zodra ze rijp zijn, snijd ik ze in plakjes en die vervolgens invries. Voor mij zijn rijpe bananen de ideale manier om de smoothies makkelijk eetbaar te maken en een prettige textuur te geven.

Voor water gebruik ik zelf osmose water, dat een zachtere smaak heeft dan leidingwater en heel zuiver is. Maar je kunt natuurlijk ook bronwater of leidingwater gebruiken.

Voedzaam

Met behulp van superfood supplementen zoals chlorella, spirulina, gerstgras, maca, chocolade, chia zaden, hennep en camu camu wordt een gewone smoothie een superfood smoothie.

Recept 2 glazen Mango, Banaan, Maca en Choco Smoothie

Basis ingrediënten

  • halve mango (zelf gebruik ik 125 gram bevroren mango stukjes van de albert heijn)
  • 1 banaan (Hiervoor gebruik ik zelf de ingevroren bananen stukjes.
  • 1 glas water

Superfood supplementen

Superfood bonus supplementen

De bonus supplementen zijn optioneel. Deze zaden geven de smoothie een extra boost omega -3, vezels en proteïne.