Valentijnsdag, de dag van de liefde. De dag van passie. Rode harten en chocolade vliegen je al een aantal weken om je oren. Een romantische of spannende nacht wordt het waarschijnlijk voor velen. Maar wat als je even geen zin hebt? Of als je eigenlijk wel wil, maar het vurige in je lichaam is even ver te zoeken. Een aantal producten kunnen je helpen om je libido op te krikken. Ik licht ze vandaag kort toe

Er is een verschil tussen producten die goed werken voor mannen en producten die goed werken voor vrouwen. Bij mannen wordt de seksualiteit vooral beïnvloed door testosteron. Bij vrouwen zowel door testosteron als oestrogeen. Het product dat het best voor je werkt kan dus per geslacht verschillend zijn.

Muira Puama staat bekend als de 'viagra van de amazone'. Dit supplement heeft voor zowel mannen als vrouwen een positieve werking. Zowel mannen als vrouwen die dit product gebruikten spraken over een golf van libido, seksueel genot en intensievere orgasmen.

Libido kan ook beïnvloed worden door leeftijd, hormonen en je mentale gemoedstoestand. Ook je lichaam speelt een grote rol. Zwaarlijvige personen, mensen met een hoge bloeddruk of een hoog cholesterolgehalte en mensen met diabetes kunnen een lagere seksdrive ervaren. Houdt deze dingen daarom ook goed in je achterhoofd wanneer je jouw libido wil verhogen.

Libido verhogende producten voor vrouwen

Deze twee toppers kunnen jou de boost geven waar je naar verlangt.

Rode Maca

Rode Maca is al eeuwen een populair kruid bij vrouwen die in de Andes leven. Het hoge jodiumgehalte in rode maca ondersteunt je hormoonhuishouding. Daarnaast ondersteunt het je zinkgehalte, dat is een belangrijk mineraal voor geslachtshormonen. Vrouwen die in een onderzoek maca-wortel namen, meldden verbeterde seksuele ervaringen en tevredenheid.

Catuaba

De (kleine) dosis yohimbine in Catuaba stimuleert het libido en verlangen. Wat vooral fijn is bij dit middel is het effect op je dopaminegehaltes (je blijheidsstofje), onderzoek heeft uitgewezen dat deze verhoogd worden bij gebruik van Catuaba. Dit resulteert in een grotere gevoeligheid voor erotische stimulatie.

Libido verhogende producten voor mannen

Deze twee supplementen maken een ware casanova van je.

Zwarte Maca

Zwarte Maca (black maca) poeder wordt vaak de mannen Maca genoemd. Zwarte Maca draagt bij aan het mannelijke libido en geeft energie.

Horny Goat Weed

Horny Goat Weed (Epimedium) wordt "Yin Yang Huo" in het Chinees genoemd.

In China wordt dit kruid gebruikt voor krachtige ondersteuning van je libido en seksuele functie. De legende is dat geitenherders zagen dat geiten opgewonden werden na het eten van het kruid, vandaar de naam.

Goat Weed wordt vaak ingezet als natuurlijk alternatief voor reguliere medicijnen voor impotentie vanwege de werkzame stof Icariine.

Icariine (icariin) is een actieve flavonoide uit de Epimedium familie.