Wat is het Paleo Dieet?

Paleo is anders dan een typisch afslankdieet zoals Sonja Bakker. Paleo wordt meer gezien als een lifestyle. Het Paleo-concept is om voedsel te eten dat vergelijkbaar is met het voedsel dat door onze voorouders werd gegeten. Ook wel het oerdieet (oerdis, OERsterk) genoemd. Genoemd naar de oude steentijd 'paleolithicum'. De theorie achter het Paleo dieet luidt dat onze eetpatronen te snel veranderd zijn en ons lichaam nog niet de tijd heeft gehad om zich aan te passen. Weer eten zoals toen, dat zou gezonder voor ons zijn.

In de praktijk betekent dit geen klant-en-klaar producten meer en veel natuurlijke voeding. Want eten langer houdbaar maken met suiker, zout en andere ongezonde toevoegingen deden ze toen ook niet. Eten wat moeder natuur je geeft blijft over, want chips dat bestond toen gewoon nog niet.

Het klinkt ingewikkeld, maar eigen is het Paleo dieet simpel. Je hoeft geen calorieën te tellen, nauwelijks etiketten te lezen in de winkel en je hebt geen hoeveelheidsbeperkingen. Zolang je in je achterhoofd 'jagers en verzamelaars' houdt, dan zit je goed.

Wat eet je tijdens het paleo dieet?

Paleo maaltijden bestaan over het algemeen uit vlees,vis, groenten, fruit, planten, knollen, noten en zaden. Kruiden en eieren mogen ook gebruikt worden. Alleen onbewerkte producten zijn toegestaan. Thee en koffie (cafeïnevrij), rode wijn, olijfolie en pure chocolade (>70% cacao) mogen.

Het Paleo dieet is dus niet vegetarisch en adviseert zelfs het eten van veel vlees. Let wel op, het voedingscentrum waarschuwt om grote hoeveelheden rood vlees te eten. De kans op darmkanker wordt daarmee vergroot.

Wat eet je niet tijdens het paleo dieet?

Bewerkte producten laat je staan, ook zuivel en graanproducten vermijd je. Suiker, gebak en banket, bewerkt vlees, zout, frisdrank, melk, sterke drank, snoep en kunstmatige zoetstoffen, peulvruchten en transvetten zijn een no-go.

Er is helaas nog niet genoeg bekend over hoe onze voorouders echt aten. Dit is ook waarom er soms wat afwijkingen zijn in wat wel en niet gegeten hoort te worden bij een Paleo dieet.

De aanbevelingen uit het Paleo dieet kunnen tot dusver dus niet ondersteund worden met wetenschappelijk bewijs.

Je Paleo dieet aanvullen met collageen van Planet Paleo

Enthousiast over het Paleo dieet? Dan word je vast ook enthousiast van Planet Paleo.

Ben Shouler (voedingstherapeut en natuurgeneesheer) richte Planet Paleo op. Hij is altijd gefascineerd geweest door oude remedies en alternatieve benaderingen van de traditionele geneeskunde. Met de productie van Planet Paleo collageen mengt hij traditionele voedingsmiddelen met wetenschappelijke ontwikkelingen tot een smaakvol en gebruiksvriendelijk gezondheidsproduct.

Je Paleo dieet verrijken met collageen is logisch. Al duizend jaren is collageenrijk voedsel namelijk een belangrijk onderdeel geweest van voedingspatroon. Wanneer onze voorouders voedsel kookten boven een vuur zouden ze zoveel als mogelijk van het gevangen dier hebben gebruikt. Ook de botten, die rijk zijn aan collageen. Het meest voorkomende eiwit in het lichaam, een belangrijke bouwstof.

De collageen supplementen van Planet Paleo bevatten grote hoeveelheden primair voedsel en gezonde voedingsstoffen. Alle producten van Planet Paleo zijn GMO-, gluten- en zuivelvrij. Benieuwd naar de producten van Planet Paleo? Bekijk hier alle producten van Planet Paleo.

Wil je meer lezen over wat collageen voor je doet? Bekijk dan onze collageen categoriepagina.

planet-paleo-collageen