Gelatine is niet het meest lekkere om elke dag te nemen, daarom wat inspiratie om het op te leuken. Deze mummies van koekdeeg zijn ontzettend leuk om te maken voor Halloween, een kinderfeestje op gewoon om lekker zelf op te peuzelen.

Lees meer

Wanneer je aan Nederland denkt, dan denk je al snel je pannenkoeken. En heerlijk dat ze zijn! Wendy had zo'n avond waarin de kinderen graag pannenkoeken wilden eten. Vooruit! Alleen waren er geen eieren in huis. Zij verving de eieren met proteïne poeder en dat viel in de smaak. Daarom delen wij dit recept ook met jou: simpel en ook nog vegan als je wenst.

Lees meer

Lekker recept voor de koudere dagen met collageen erin. Dat is nog eens makkelijk aan je dagelijkse portie collageen komen! Je kunt dit recept ook eerder maken en pas later opeten.

Lees meer

Het heerlijke avondje is er al bijna! Chocoladeletters zijn al een tijdje in overvloed verkrijgbaar. De meesten met heel veel suiker of andere toevoegingen. Maar ze zijn zo lekker... Gelukkig is het helemaal niet nodig die 'extraatjes'. We willen daarom een recept delen om zelf aan de slag te gaan. Je hebt dan ook zelf in de hand wat erin gaat. En het is helemaal niet moeilijk (maar wel heel leuk natuurlijk)! Laat dat heerlijke avondje maar komen, wij zijn er klaar voor.

Lees meer

De Blue Majikspirulina van E3live is geweldig van kleur, mega blauw. Daar kun je super veel leuke dingen mee doen. Wat denk je van deze Virgin Margarita? Het ziet er zeer chic uit en het is super makkelijk om te maken.

Lees meer

Popcorn, heerlijk voor als je weer aan avondje aan het Netflixen bent op de bank of gewoon als late night snack. Popcorn is een hele fijne gezonde snack. Wanneer je popcorn zelf maakt kun je het makkelijk omtoveren tot iets bijzonders. Heb je al eens gedacht aan het toevoegen van spirulina?

Lees meer

Deze bananenbrood (met bosbessen) is een perfecte traktatie voor jezelf met dit winterse weer. In het recept is geen suiker toegevoegd, maar Manuka honing. Qua smaak is dit ook nog veel zoeter. Een eenvoudig recept, maar vooral erg lekker. Een stukje overhouden voor een vriend wordt lastig.

Lees meer

Heb je zelf al eens snoepjes gemaakt? Heel erg ingewikkeld hoeft dat niet te zijn! Vandaag delen we een eenvoudig recept, waarmee ook jij makkelijk zelf snoepjes kan maken.Lees meer

De avocado hype is alleen maar aan het groeien in de afgelopen jaren en dat lijkt maar niet over te waaien. Vinden wij helemaal niet erg! De rijke, romige, fluweelzachte textuur en de milde smaak maken het een veelzijdige vrucht. Je kunt het aan zowel hartige als zoete gerechten toevoegen. Van eenvoudige guacamole tot avocado-chocoladetaart, er blijven steeds meer gerechten bijkomen.

Lees meer

Een lekker drankje om je warm te houden en je immuunsysteem een boots te geven. Het is een combinatie van peperige, bittere en zoete tonen van kurkuma met een vleugje voedzame maca.

Lees meer

Vitamine C is een sterke antioxidant die onze huid tegen UV schade beschermt, maar ook de collageenaanmaak stimuleert. Voor fabrikanten is het heel moeilijk om een verzorgingsproduct te maken met vitamine C, omdat vitamine C snel oxideert. Gelukkig kunt je heel simpel je eigen, biologische vitamine C masker of serum maken!

Lees meer

Dit bijzondere Essiac thee recept is oorspronkelijk samengesteld door een medicijnman van de Ojibwa-indianen. In 1922 heeft een hoofdzuster genaamd René Caisse haar patiënten verzorgd met de Essiac thee. De wonderlijke genezingen van haar patiënten verspreidde zich als lopend vuurtje door de wereld en sindsdien in deze beroemde Essiac kruidenmix een belangrijk onderdeel van de kruidengeneeskunde.

Lees meer

Algen zijn te vinden over de hele wereld en de toepassingen ervoor worden steeds breder. Je ziet algen bijvoorbeeld terug in gewone voeding maar ook in dierenvoeding en cosmetica.

Lees meer

Je hebt vast al eens gehoord van spirulina of chlorella. Misschien gebruik je het zelfs al als dagelijkse aanvulling. Vroeger werd spirulina al gebruikt als voedingsbron, maar nu weten we pas echt hoeveel belangrijke voedingsstoffen algen bevatten. De twee natuurlijke multivitamines chlorella en spirulina hebben heel veel overeenkomsten. Begrijpelijk is het dan ook wanneer je jezelf afvraagt: wat moet ik kiezen, chlorella of spirulina?

Lees meer

Ayurveda is een (Indiaase) traditionele geneeswijze. Het woord Ayurveda kan vertaald worden als de kennis/wetenschap (ayus) van het leven (veda)

Lees meer

Valentijnsdag, de dag van de liefde. De dag van passie. Rode harten en chocolade vliegen je al een aantal weken om je oren. Een romantische of spannende nacht wordt het waarschijnlijk voor velen. Maar wat als je even geen zin hebt? Of als je eigenlijk wel wil, maar het vurige in je lichaam is even ver te zoeken. Een aantal producten kunnen je helpen om je libido op te krikken. Ik licht ze vandaag kort toe.

Lees meer

In het Oude Egypte maakten ze al gebruiken van de voordelen die tarwegras (triticum aestivum) biedt. Een aantal jaar geleden kwam tarwegras ook plots in Nederland in het licht, samen met zijn broertje gerstegras (barley grass). Maar wat is nou precies tarwegras en wat is het verschil met gerstegras?

Lees meer

Voor het behouden van gezonde ogen is het belangrijk om voedsel te eten die de juiste voedingsstoffen bevatten voor een gezonde oogfunctie.

Lees meer

Het is haast niet meer uit ons leven weg te denken: online shoppen. Het is vaak makkelijk, voordelig en snel, maar hoe zit het eigenlijk met ons milieu? Door online winkels zijn er minder fysieke panden, dat betekent minder gebruik in energie, gas, licht en water. Echter, online shoppen is misschien niet altijd de meest milieuvriendelijke keuze. Er worden bijvoorbeeld behoorlijk veel kilometers gemaakt. Gelukkig zijn er manieren om betere en duurzamere keuzes te maken.

Lees meer

In bijna alle recepten vind je de vermelding 'voeg naar smaak peper en zout toe'. Het zal mij daarom niets verbazen als je zwarte peper in je keukenkastje hebt staan. Peper is heel gewoon, maar wist je ook dat peper heel gezond is? Met name de stof piperine in zwarte peper heeft een bijzonder eigenschap.

Lees meer

Organische zwavel is een belangrijk mineraal voor het menselijk lichaam, we kunnen namelijk niet zonder. Je hebt vast wel eens gehoord van het chemische element zwavel, symbool S op de elementen kaart. Zwavel roept vragen op. Er is namelijk een groot verschil is tussen Organisch Zwavel (MSM) en Zwavel, en daarnaast bestaat er onduidelijkheid over hoe MSM wordt geproduceerd en verwerkt. We willen graag opheldering bieden.

Lees meer

Rode gist rijst, een supplement dat vaak gebruikt wordt voor een gezond cholesterol. Waarom gebruiken we het nou juist daarvoor? Hoe zit het precies met rode gist rijst en wat is Monacoline K?

Lees meer

Paddestoelen groeien snel, zijn er in verschillende kleuren en in gekke vormen. Vroeger geloofden ze daarom ook wel dat paddestoelen voor tovenarij waren. Enkele jaren geleden werd er zelfs nog raar gekeken van champignons in de supermarkt. Tegenwoordig vinden we ze magisch. Hoe zit het eigenlijk, welke zijn eetbaar en wel niet?

Lees meer

Als je elke ochtend last hebt van stijfheid, pijn en gezwollen gewrichten kan dat een bijzonder vervelende start zijn van je dag. Naast het inzetten van dagelijkse beweging (laag-impact zoals yoga of wandelen) is het mogelijk om de volgende voedingsstrategieën toe te passen voor een extra ondersteuning.

Lees meer

Extracten van de bladeren van Ginkgo Biloba worden in China al zeer lang gebruikt om allerlei ouderdomsklachten te bestrijden en een ondersteuning te bieden aan het geheugen, maar is het wel veilig?

Lees meer

Holy Basil (Ocimum sanctum), ook wel Tulsi, is een ayurvedisch kruid uit India. Het is een belangrijk kruid binnen de ayurveda en Hindu religie, waar het één van de belangrijkste kruiden is.

Lees meer

Paleo is anders dan een typisch afslankdieet zoals Sonja Bakker. Paleo wordt meer gezien als een lifestyle. Het Paleo-concept is om voedsel te eten dat vergelijkbaar is met het voedsel dat door onze voorouders werd gegeten.

Lees meer

De inhoudsstoffen van planten kunnen variëren door de grond waarop ze groeien, door het klimaat,de leeftijd van de plant, het oogsten en het drogen van de kruiden. Door stoffen in de kruiden te bestuderen kunnen we meer zeggen over de werking ervan. Daarom worden de actieve stoffen uit planten soms gestandaardiseerd en bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van supplementen. Er zijn verschillende inhoudsstoffen in planten met allemaal een eigen karakter. Vandaag gaan we in op de bitterstoffen.

Lees meer

We kennen allemaal de Becel reclames die opperen dat we ons cholesterol moeten verlagen. Een te hoog cholesterol is niet goed. Maar hoe zit dat nou precies? Wat is cholesterol eigenlijk en hoe kan het te hoog zijn? En wat kun je daar zelf aan doen?

Lees meer

De huid is het grootste orgaan en erg actief. Daarom is het niet verrassend om te zien hoeveel voedingstoffen een effect hebben op de gezondheid van de huid.

Lees meer
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

©2019 Superfoodsonline