13,49
40 gram
02-2020

Direct leverbaar!

Bijenwas is een huidverzorgende hulpstof.

In de natuurlijke huidverzorging is bijenwas een belangrijk ingrediënt. Het geeft stevigheid aan een product, sluit de huid niet af en heeft van zichzelf huidverzorgende eigenschappen. Het is een heerlijk product om mee te experimenteren en om balsems te maken!

In de huidverzorging heeft bijenwas al een lange traditie. In het antieke Griekenland werden bijenwas en olijfolie, samen met rozenwater gemengd en als een soort crème gebruikt. Tegenwoordig wordt bijenwas gebruikt als ingrediënt dat bijdraagt aan stevigheid en duurzaamheid van huidproducten. Het geeft een dikke, romige structuur aan balsems en is fantastisch voor een droge huid: het heeft een zeer goede huid beschermende werking en kan huidvochtverdamping verminderen. Bijenwas laat zuurstof en licht door: de bijenlarven hebben immers ook zuurstof en licht nodig. Daarom zal bijenwas de poriën niet verstoppen.

In 2005 verklaarde de Cosmetic Ingredient Review Expert Panel dat bijenwas veilig is in huidverzorgingsproducten. Bijenwas wordt ook als bestanddeel gebruikt wegens de verzachtende kwaliteiten. In 2012 is er in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Burn Care and Research resultaten van een studie gepubliceerd waarbij bijenwas effectief was als verlichting van jeuk bij brandwonden.

Werkbijen maken de was met behulp van wasklieren die zich aan beide zijden van de buik bevinden. De uitgescheiden vloeibare was stolt in de buitenlucht en vormt zo kleine wasplaatjes. Het wordt door de bijen in vorm gekneed en gebruikt voor de ratenbouw waarin de honing wordt opgeslagen. Bijenwas bezit een honingachtig aroma waar zelfs geur uit gedestilleerd kan worden. Nadat de honing uit de raten geslingerd is, wordt de was met heet water gesmolten, gefilterd en in vormen gedaan. Zo ontstaat de gele bijenwas.

Extra informatie

Voedingssupplement

Non-Food

Gebruiksaanwijzing

basis recept bijenwas balsem;

1 deel bijenwas

6 delen vette plantolie (zoals jojoba of amandel olie)

Smelt de bijenwas au bain-Marie. Als de bijenwas gesmolten is, voeg dan de vette plantolie beetje bij beetje toe. Als alles gesmolten is en helder van kleur is, mag het mengsel uit de pan om af te koelen. Als de balsem begint te stollen mag de etherische olie toegevoegd worden. Op 30 gram balsem kun je maximaal 1 tot 10 druppels etherische olie toevoegen.

Ingrediënten

bijenwas

Vegetarisch

vegetarisch & veganistisch

Inhoud

40 gram

Distributeur

Superfoodsonline.nl - Protonstraat 9a 9743 AL Groningen