Bijenpollen Spaans THT 31 AUG

Kenmerken:

  • Uit Spanje
  • Afkomstig van wildbloemen
  • 250 gram

Hoogste Kwaliteit Wilde Spaanse Bijenpollen en Stuifmeel

Deze bijenpollen worden gemaakt in Spanje uit meerder bloemen, waaronder waaronder Cistus, Lavandula Stoechas en Genista. Spaanse bijenpollen worden beschouwd als de beste in de wereld, niet alleen vanwege hun zoete smaak, verse aroma en prachtige gouden kleur, maar ook door hun uitstekende voedingswaarde.

Duurzaam en Wild

De bijenpollen worden voornamelijk door de bijen verzameld tussen april en mei nadat de regen periode is afgelopen en vóór het begin van de zomer. Voor de korf wordt een scherm geplaatst met kleine gaten. Als de bijen de korf binnen gaan kunnen hierdoor de grootste pollen die ze meedragen worden verzameld.Het scherm zal slecht de helft de week worden geplaatst zodat de bijen zelf ook nog genoeg pollen voor hun kolonie kunnen behouden.

Het verzamelde stuifmeel wordt dan direct luchtgedroogd bij gecontroleerde temperaturen die niet hoger komt dan 45ºC. Deze droogmethode garandeert dat de bijenpollen korrels een langere houdbaarheidsperiode hebben, zonder dat het de voedingswaarde verminderd. Harde verwerkingsmethoden zoals sterilisatie of bestraling worden vermeden zodat de bijzondere voedzame samenstelling van de pollen niet wordt veranderd.

Met verschillende groottes aan zeven worden de stuifmeelkorrels vervolgens verder gezuiverd. Daarna worden ze nog zorgvuldig geïnspecteerd en gekeurd door het deskundig oog van de imker en zijn personeel.

Wij zijn samen met onze leverancier trots op de kwaliteit van deze bijen producten. Elke afzonderlijke batch wordt goed geregistreerd zodat per lot de exacte afkomst en imker bekend is. Op deze manier is de oorsprong van de bijenpollen altijd gemakkelijk na te gaan.

Gezondheidsvoordelen

In vergelijking met andere voedingsmiddelen, bevatten bijenpollen een hoger percentage van alle noodzakelijke voedingsstoffen. Bijenpollen bestaan voor ongeveer 25% uit eiwitten met ten minste 18 aminozuren meer dan vlees, eieren en kaas. 

In wetenschappelijk onderzoek is ook het effect van bijenpollen op bijwerkingen van chemotherapie en bestraling onderzocht.

Certificering

Dit bijenpollen product voldoet aan de Europese eisen voor voedselveiligheid.

Om verzekerd te zijn van de kwaliteit laten wij onze producten testen door een onafhankelijk laboratorium.

Andere belangrijke informatie is de houdbaarheidsdatum, land van herkomst en mogelijke allergenen, dit kun je vinden onder tabblad 'Extra informatie'

De certificaten en keurmerken van het product beschrijven we onder het kopje 'Certificering'.

Dit product is gecertificeerd als Kosher.

Deze bijenpollen zijn afkomstig van wildbloemen uit Spanje en hebben daarom geen biologische certificering.

Extra informatie

Voedingssupplement

Kruidenpreparaat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Waarschuwingen

In zeldzame gevallen kunnen er ernstige allergische reacties voor de pollen kunnen optreden. Daarom moeten bijenpollen worden vermeden door mensen die allergisch zijn voor bijensteken, honing en andere bijenproducten. Bewaren bij kamertemperatuur, afgesloten en uit het zonlicht. Buiten bereik van kinderen houden. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Dit product is geen vervanging van gevarieerde voeding. Raadpleeg eerst een arts bij allergie voor bijen of bijen-producten.

Gebruiksaanwijzing

Bijenpollen kunnen los worden gegeten, of als gezonde snack aan yoghurt en ontbijtgranen kunnen worden toegevoegd. Een eetlepel (10 gram) per portie is voldoende .

Ingrediënten

100% bijenpollen afkomstig van wildbloemen uit Spanje

Voedingswaarde

Bijenpollen uit Spanje Gemiddelde waarde per 100g
Energie

1607 kJ/ 381 kcal

Eiwitten   

15,2 g

Vetten /

verzadigde vetten

6,1 g /

2,3 g

Koolhydraten /

Waarvan suikers                    

62,1 g /

45,1 g

Vezels

8,4 g

Zout 

< 0,1 g

 

Allergenen Informatie

Dit product wordt verpakt in een fabriek waar sporen van allergenen aanwezig kunnen zijn. Zie onderstaande tabel voor meer informatie over de 14 allergenen:

Glutenbevattende granen Receptuurvrij
Schaaldieren Receptuurvrij
Eieren Receptuurvrij
Vis Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Soja Receptuurvrij
Melk Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Noten  Receptuurvrij
Selderij Receptuurvrij
Mosterd Receptuurvrij
Sesamzaad Receptuurvrij
Zwaveldioxide en sulfieten Receptuurvrij
Lupine Receptuurvrij
Weekdieren Receptuurvrij

(receptuurvrij = zit niet in de ingrediënten, kan wel sporen bevatten)

Verpakking

Stazak BPA vrij papier kunststof hersluitbaar

Biologisch

Ja

Vegetarisch

Ja

Glutenvrij

Ja, maar kan sporen bevatten, zie allergeneninformatie

Inhoud

250 gram

Contactgegevens fabrikant/leverancier

Superfoodsonline.nl - Protonstraat 9a 9743 AL Groningen