2,99
200 gram
09-2019
  •  2,85
    2 stuks
    5% korting
  •  2,59
    5 stuks
    14% korting

Direct leverbaar!

Zuiveringszout van Doves Farm

Natriumbicarbonaat (NaHCO) ook wel zuiveringszout of baksoda genoemd wordt gebruikt als rijsmiddel in deeg en beslag in plaats van gist.

Baksoda (Bicarbonaat) wordt ook veel gebruikt om de zuurtegraad in het lichaam te reguleren. Let hierbij wel altijd op dat je een zuiver product gebruikt zonder toevoegingen (dus 100% natuurlijk natriumbicarbonaat).

In Nederland is baksoda niet heel bekend, maar je ziet het in steeds meer recepten terug. Het wordt vaak gebruikt in Britse bakrecepten, zoals bijvoorbeeld Engelse scones, het Ierse “soda bread”, maar ook in de typische “American pancakes” en in muffins. Als toevoeging in levensmiddelen heeft het E nummer E500. Vroeger werd natriumwaterstofcarbonaat gebruikt om dranken met "prik" te maken (sodawater).

Hoe gebruik ik zuiveringszout of baksoda?

Baksoda of natriumbicarbonaat is een basisch zout. Om te kunnen rijzen heeft het een zuur ingredient nodig, zoals citroensap, cacao, yoghurt of vruchten. Als er geen zuur ingrediënt in je recept wordt gebruikt, dan kun je citroensap of appelazijn aan de baksoda toevoegen. Baksoda begint meteen te werken als het in aanraking komt met het zuur. Voeg het daarom zo laat mogelijk aan je beslag toe, anders vermindert de werking van de baksoda en gaat je taart, cake of gebak minder goed rijzen.

Voor het in balans brengen van de Zuurgraad van je lichaam doe je een halve theelepel in een glas water en roer goed. Neem dit ‘s ochtends en ‘s avonds in voor het naar bed gaan. Zo breng je de zuurverhouding weer in balans. Doe dit niet langer dan een week achter elkaar. Raadpleeg eerst een arts voordat je met regelmaat langdurig natriumbicarbonaat gaat gebruiken.

Bij maagzuur doe je een halve theelepel in een glas water, roer goed en drink dit als je last van maagzuur hebt.

Je kunt ook nog een ontzurend basenbad nemen om je zuur/base evenwicht te herstellen. De dosering is hiervoor 100 gram baksoda in een bad water of 25 gram voor een voetenbad. Ga hier dan 30 minuten in liggen.

Extra informatie

Voedingssupplement

Voedingsconcentraat

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Gebruiksaanwijzing

Door baksoda aan het deeg toe te voegen, rijst het deeg tijdens het bakken in de oven. Over het algemeen is een theelepel baksoda voldoende. Los het baksoda op in twee eetlepels hete melk en meng dit met het bakmengsel.

Ingrediënten

natriumbicarbonaat

Allergenen Informatie

De vermeldde ingrediënten, voedingswaarde en allergenen worden zorgvuldig overgenomen uit de door producenten aangeleverde informatie. Toch kan het gebeuren dat de gegevens op onze website anders zijn dan op de verpakking van het product staat. Daarom raden we je aan om voor aanschaf van het product altijd eerst het etiket te raadplegen.

Typefouten en fouten door technische onvolkomenheden op de site van Superfoodsonline.nl zijn voorbehouden. Superfoodsonline kan niet aansprakelijk gehouden worden voor eventuele onjuistheden. Voor vragen, klachten, opmerkingen of bij signalering van fouten kun je ons altijd een emailtje sturen.

Gluten Nee Amandelen Nee
Tarwe Nee Hazelnoten Nee
Rogge Nee Walnoten Nee
Gerst Nee Cashewnoten Nee
Haver Nee Pecannoten Nee
Spelt Nee Paranoten Nee
Kamut Nee Pistachenoten Nee
Schaaldieren Nee Macademianoten Nee
Ei Nee Selderij Nee
Vis Nee Mosterd Nee
Aardnoten (pinda) Nee Sesam Nee
Soja Nee Sulfiet Nee
Sojalecithine Nee Lupine Nee
Melk Nee Weekdieren Nee
Noten Nee

Biologisch

Nee

Inhoud

200 gram

Distributeur

Superfoodsonline.nl - Protonstraat 9a 9743 AL Groningen