Meer Informatie?

In de Chinese kruidengeneeskunde zijn atractylodes een van de belangrijkste en meest gebruikte kruiden. Het wordt hier al duizenden jaren gebruikt met de Chinese benaming Cang Shu.

Tegenwoordig worden atractylodes ook gebruikt door sporters en atleten.

Atractylodes komt oorspronkelijk in het gebied van Mantsjoerije en Korea tot Noord/ Oost China en Japan. Het plantje groeit in de bergdalen, vooral in de Chinese provincie Zhejiang. Van juli tot augustus bloeit het met witte bolvormige bloemetjes. De zaden rijpen van augustus tot september. In de geneeskunde wordt voornamelijk de wortel van de plantgebruikt.

Aanbevolen gebruik

Er is geen strikte dosering van Atractylodes poeder bekend, maar over het algemeen wordt aanbevolen om niet meer dan 1 gram per dag te nemen. Gebruik het ook niet langer dan 7 weken achter elkaar (neem dan enkele dagen rust).

Omdat Atractylodes de stoelgang kan bevorderen en vochtafdrijvend is, kun je het beter niet in nemen bij sterke diarree of uitdroging.

Het is niet bekend of dit poeder veilig is voor zwangere vrouwen, kinderen of mensen met een lever of nier aandoening. Raadpleeg daarom altijd je arts voor gebruik.

Sommige mensen kunnen allergische reacties krijgen van Atractylodes. De plant is familie van de Asteraceae/ Compositae. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook chrysanten, madeliefjes, goudsbloemen en ambrosia.

Het is nog niet bekend dat Atractylodes medicijngebruik beïnvloedt, maar raadpleeg altijd je arts als je medicijnen inneemt.

Biologische certificering

Dit product is biologisch gecertificeerd en verbouwd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen (Agri-Chem free).

Ingrediënten

100% Atractylodes wortel poeder.

Verpakking

Dit product is door een gecertificeerd bedrijf verpakt, luchtdicht gesealed en gelabeld in een handige hersluitbare sta-zak.

Voedingswaarde

Energiewaarde 1150 kJ/ 278 kcal Vet 6,3 g
Waarvan verzadigd 1,1 g
Koolhydraten 25,1 g
Waarvan suikers 4,1 g
Vezels 45,1 g
Eiwitten 7,5 g
Natrium 0,03 g

Extra informatie

Waarschuwingen

Bewaren bij kamertemperatuur, afgesloten en uit het zonlicht. Buiten bereik van kinderen houden. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Dit product is geen vervanging van gevarieerde voeding. Raadpleeg altijd een (natuurgeneeskundig) arts bij gebruik van kruiden. Niet gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding.

Allergenen Informatie

Dit product wordt verpakt in een fabriek waar sporen van allergenen aanwezig kunnen zijn. Zie onderstaande tabel voor meer informatie over de 14 allergenen:

Glutenbevattende granen Receptuurvrij
Schaaldieren Receptuurvrij
Eieren Receptuurvrij
Vis Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Soja Receptuurvrij
Melk Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Noten  Receptuurvrij
Selderij Receptuurvrij
Mosterd Receptuurvrij
Sesamzaad Receptuurvrij
Zwaveldioxide en sulfieten Receptuurvrij
Lupine Receptuurvrij
Weekdieren Receptuurvrij

(receptuurvrij = zit niet in de ingrediënten, kan wel sporen bevatten)

Biologisch

Ja

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Glutenvrij

Ja, maar kan sporen bevatten, zie allergeneninformatie

Inhoud

125 gram

Land van Herkomst

China

Contact gegevens fabrikant/leverancier

Superfoodsonline.nl - Protonstraat 9a 9743 AL Groningen