Alsemkruid (Artemisia vulgaris) fijngesneden 250g

 4,79
250 gram
03-2020

Direct leverbaar!

Meer Informatie?

Latijnse naam: Absinthii Herba Vulgaris

Alsem is een bitter smakende, stengelachtige plant met grijsgroene blaadjes en gele bloemetjes. De Engelse naam is 'wormwood'. Het heeft een psychoactieve werking en staat ook bekend als gezondheidsproduct. Alsem (Artemisia absinthium) geldt als de sterkste in zijn soort. Kleine hoeveelheden alsem worden bijvoorbeeld gebruikt voor het bereiden van vermouth en andere aperitieven.

Gebruik en effecten

Alsem is een psychische stimulant. Het effect van is alsem licht verdovend en het geeft een vreedzaam en geruststellend gevoel. In combinatie met alcohol of in grote hoeveelheden kunnen ook hallucinaties optreden.

Alsem is geschikt om thee van te zetten en kan gebruikt worden tijdens het herstel na ziekte. Ook wordt alsem in kleine doses gebruikt voor eetlust.

Laat één theelepel kruid in een kop water trekken (niet koken). De thee heeft een zeer bittere smaak. Om de bittere smaak een beetje te verminderen kun je een beetje pepermuntblad of anijs in de thee doen

Let op: hoge doseringen kunnen hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken. Nog hogere doseringen zijn psychostimulerend, krampopwekkend en hebben een verlammend effect. Het verdere intoxicatiebeeld bij overdosering verloopt van willekeurige ontlasting, naar bewusteloosheid, coma en dood.

Kijk ook bij het tabje "Extra informatie" voor waarschuwingen.

Autorijden wordt sterk afgeraden wanneer je onder invloed van alsem bent.

Ingrediënten

Gesneden alsemkruid

Extra informatie

Bewaring

Bij voorkeur afgesloten, op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Niet in de koelkast.

Waarschuwingen

Niet in combinatie met alcohol innemen. Niet in combinatie met cannabis gebruiken. Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. Langdurig gebruik (langer dan 4 weken) kan verslavend zijn of klachten geven. Doseer met mate en vermijd autorijden na gebruik omdat het reactievermogen kan afnemen. Niet gebruiken bij epilepsie.

Allergenen Informatie

Dit product wordt verpakt in een fabriek waar sporen van allergenen aanwezig kunnen zijn. Zie onderstaande tabel voor meer informatie over de 14 allergenen:

Glutenbevattende granen Receptuurvrij
Schaaldieren Receptuurvrij
Eieren Receptuurvrij
Vis Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Soja Receptuurvrij
Melk Receptuurvrij
Pinda Receptuurvrij
Noten  Receptuurvrij
Selderij Receptuurvrij
Mosterd Receptuurvrij
Sesamzaad Receptuurvrij
Zwaveldioxide en sulfieten Receptuurvrij
Lupine Receptuurvrij
Weekdieren Receptuurvrij

(receptuurvrij = zit niet in de ingrediënten, kan wel sporen bevatten)

Glutenvrij

Ja, maar kan sporen bevatten, zie allergeneninformatie

Inhoud

250 gram

Contact gegevens fabrikant/leverancier

Superfoodsonline.nl - Protonstraat 9a 9743 AL Groningen